Αποδοχή

Για τη βελτίωση της εμπειρίας στην ιστοσελίδα μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Πατήστε «Αποδοχή» για να αποδεχτείτε τη χρήση και να συνεχίσετε ή επισκεφθείτε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να μάθετε περισσότερα.

Χαιρετισμός Πρόεδρου ΟΕ

Από το 2000 που ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, πρωτοπορώντας, θεσμοθέτησε τα πρώτα βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα, με όραμα επιχειρήσεις που διαδραματίζουν έναν ρόλο που ξεπερνά την απλή επιχειρηματική δραστηριότητα, μέχρι σήμερα που η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί πρακτική των περισσότερων επιχειρήσεων, που γίνεται αντικείμενο ενασχόλησης εξειδικευμένων στελεχών, που επηρεάζει τις επιλογές του καταναλωτή και συνδέεται άρρηκτα με το marketing, την επικοινωνία και την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, έχουν αλλάξει πολλά.

Και κάποια άλλα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα: Τα Αριστεία, παραμένοντας απαρέγκλιτα εστιασμένα στην Εταιρική Υπευθυνότητα, φέρνουν «μπροστά» τις επιχειρήσεις που «δίνουν πίσω» στην κοινωνία πραγματοποιώντας προγράμματα για τον άνθρωπο, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τους εργαζόμενους και τους νέους. Δίνουν την ευκαιρία σε προγράμματα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση να προβληθούν και να αναγνωριστούν για τη σημαντικότητα και την καινοτομία τους. Και αναδεικνύουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων να συμβάλλουν έμπρακτα στη διαμόρφωση ενός ολοένα πιο υπεύθυνου επιχειρείν.

Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει όραμα: Για μία ανάπτυξη βιώσιμη, με έμφαση σε ζητήματα όπως η προώθηση της ισότητας και η ενδυνάμωση της κοινωνίας.

Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει δέσμευση: Για τρέχοντα θέματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, όπως η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η απασχόληση των νέων, η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει ευθύνη: Ανάπτυξη δραστηριοτήτων που όχι μόνο δεν υπονομεύουν το αύριο, αλλά βάζουν τις βάσεις για να γίνει καλύτερο, αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, διαφάνεια και σχέσεις εμπιστοσύνης.

Γιατί το καλό δεν είναι αυτονόητο. Είναι επιλογή. Αναγκαία επιλογή για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, για την δημιουργία νέων ευκαιριών και την υποστήριξη του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας, μέσα στην τρέχουσα, εξαιρετικά δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Στόχος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος μέσω των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω επιχειρήσεις και άτομα για τη θετική επίπτωση που έχει η υιοθέτηση καλών πρακτικών και η συνεισφορά στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, για ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο βιώσιμο αύριο.

Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το καλό.

Υβέτ Κοσμετάτου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής