Αποδοχή

Για τη βελτίωση της εμπειρίας στην ιστοσελίδα μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Πατήστε «Αποδοχή» για να αποδεχτείτε τη χρήση και να συνεχίσετε ή επισκεφθείτε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να μάθετε περισσότερα.

8η Διοργάνωση

Σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, ο ΣΔΕ, οραματίστηκε επιχειρήσεις που επιστρέφουν στην κοινωνία και ξεκίνησε την προσπάθεια ανάδειξης της αξίας της Εταιρικής Υπευθυνότητας, πέρα και πάνω από τους καταστατικούς σκοπούς του. Και δικαιώθηκε.

Τα Αριστεία αποτελούν πλέον θεσμό. Θεσμό που προβάλλει κι επιβραβεύει δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας. Δράσεις εταιριών με σημαντικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Δράσεις που συνεισφέρουν με συνέπεια και συνέχεια σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Κάθε διοργάνωση των Αριστείων πηγαίνει την εταιρική υπευθυνότητα «ένα βήμα μπροστά», συνδυάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας και τις εκάστοτε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Τα Αριστεία είναι ένα συναρπαστικό «ταξίδι» που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ως φορέας μαζί με εταιρίες (μέλη μας και μη) από την κοινωνική προσφορά στην εταιρική υπευθυνότητα, από το purpose στο purpose-led growth και, σήμερα πια, στο better marketing.

Και η φετινή διοργάνωση θέλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες διάκρισης σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και να αναδείξει τη σημαντικότητα κάθε δράσης, μικρής ή μεγάλης. Για το λόγο αυτό επιχειρήσεις που συμμετέχουν διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Μεγάλες Επιχειρήσεις – Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Τα Αριστεία 2019 περιλαμβάνουν 11 ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της εταιρικής υπευθυνότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: Κοινωνία-Άνθρωπος, Κοινωνία-Πολιτισμός & Αθλητισμός, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι, Εθελοντισμός Εργαζομένων, Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Ενίσχυση της Απασχόλησης και της απασχολησιμότητας, Συνέργειες – Στρατηγικές συνεργασίες, Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά, Sustainable Products & Services και Purposeful Communication.

Ακόμη στην ενότητα των Ειδικών Αριστείων περιλαμβάνονται 4 επιπλέον Αριστεία. Με το Ειδικό Αριστείο Κοινού για e-Δράσεις δίνουμε λόγο στους πολίτες, τους κάνουμε κοινωνούς του οράματος των Αριστείων και τους καλούμε να ψηφίσουν και να αναδείξουν την καλύτερη e-δράση.

Mε το Ειδικό Αριστείο Έργου Κοινωνικής Επιχείρησης, φιλοδοξούμε να φέρουμε στο προσκήνιο εκείνες τις for profit επιχειρήσεις που έχουν στο “DNA τους” την κοινωνική προσφορά.

Όπως πάντα, το Ειδικό Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς θα απονεμηθεί, στην επιχείρηση ή τον ιδιώτη, στο ίδρυμα, τη ΜΚΟ ή την κοινωνική επιχείρηση που η Οργανωτική Επιτροπή θα κρίνει ότι έχει επιτελέσει ιδιαίτερα σημαντικό έργο, έχοντας συμβάλλει στην κοινωνία, το περιβάλλον ή/και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, το Ειδικό Αριστείο «Βασίλειος Αντωνίου» θα απονεμηθεί σε εργαζόμενο που, πέρα και πάνω από τον επαγγελματικό του ρόλο, ξεχώρισε με τη στάση του και την προσφορά του στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Στον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος πιστεύουμε ότι ο τρόπος που η επιχείρηση συμπεριφέρεται στην κοινωνία και στο περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικός με τα οικονομικά αποτελέσματα. Και είμαστε ευτυχείς που ολοένα μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων κάθε χρόνο πραγματοποιεί δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας. Σας καλούμε να συμβάλλουμε όλοι σε έναν καλύτερο κόσμο.

Τα Αριστεία 2019 πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ GR).